Obavještavamo sve zainteresirane da su započele prijave za izobrazbu iz logoterapije koja započinje ujesen 2019. godine.

0 predviđenih mjesta
Prijave su otvorene do popunjavanja predviđenog broja mjesta!
Prijavite se i osigurajte svoje mjesto

Kome je izobrazba namijenjena?

Program je osmišljen tako da može zadovoljiti potrebe stručnjaka iz različitih područja (liječnici, psiholozi, socijalni radnici, pedagozi, učitelji, odgojitelji, terapeuti), studenata diplomskoga studija, ali i ostalih zainteresiranih za osobni rast i razvoj, te je utemeljen na vrijednosno orijentiranim postavkama logoterapije.

Formalni uvjeti upisa: završen trogodišnji stručni ili sveučilišni studij

Dodatni uvjeti upisa: istinska zainteresiranost i mogućnost preuzimanja logoterapijskoga duha DOBRO instituta, koji je sazdan na autentičnom učenju i sjećanju na život i djelo Viktora Frankla, te dosljedno, dostojanstveno, odvažno i angažirano prenošenje takvoga duha drugima na dobro drugih i vlastito dobro.

Zašto upisati izobrazbu iz logoterapije u DOBRO institutu?

Vrsni znanstvenici DOBRO instituta jamstvo su izobrazbe na visokoj znanstvenoj razini!

Program izobrazbe iz logoterapije DOBRO instituta udovoljava odredbama Deklaracije o psihoterapiji iz Strasbourga, osobito u dijelu koji govori o izobrazbi: “Edukacija iz psihoterapije se obavlja na visokoj, kvalificiranoj i znanstvenoj razini.”

Budući da je logoterapija razgovor i rasprava u kojoj se  kritički sučeljavaju svjetonazorske koncepcije, prilikom koje se ulazi u smisao Logosa kao ishodišta i uporišta za prepoznavanje odgovornosti kao vrijednosti koja je sama po sebi preduvjet za sve ostale vrijednosti, a da pritom ne određuje njihov redoslijed, neophodno je logoterapeuta osposobiti u više znanstvenih područja (filozofija, antropologija, teologija, logika…).

DOBRO institut, kao i Program izobrazbe, posjeduje akreditaciju Instituta Viktora Frankla iz Beča, čime je zajamčena neophodna kvaliteta (www.viktorfrankl.org).

Predavači i suradnici

Prof.dr.sc. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

Izv.prof.dr.sc. Vladimira Velički, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Izv.prof.dr.sc. Damir Velički, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Doc.dr.sc. Irena Sever Globan, Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu

Dr.sc. Luka Maršić, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice u Zagrebu, Klinika za psihijatriju

Dr.sc. Boris Vidović, Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu

Osim navedenih predavača u izvođenju nastave sudjeluju domaći i strani gosti predavači, stručnjaci s različitih područja struke i znanosti.

Na koji način je organiziran Program izobrazbe na DOBRO institutu?

Program izobrazbe traje 3 (6 semestara) odnosno 4 godine (8 semestara).

Posljednja dva semestra predviđena su za supervizijski rad i logoterapijsku autobiografiju.

Godišnji program izobrazbe sadrži 10 modula koji se održavaju u petkom poslijepodne i subotom u predviđenom trajanju od 12 sati po modulu. Program izvode akademski stručnjaci i znanstvenici iz različitih područja koji su svoje kvalifikacije stekli na vrhunskim domaćim i stranim sveučilištima, institutima i ustanovama.

Program je dinamičan i interaktivan te se odvija u malim skupinama, a cijela generacija polaznika ograničena je na 30 osoba iz razloga posvećenosti svakomu
polazniku. Tijekom programa sudionici će steći znanja o logoterapiji Viktora Frankla te biti u mogućnosti primijeniti ih u razvoju osobnoga i profesionalnog života, usmjerenoga k razumijevanju i pronalasku smisla života.

Preuzmite PDF dokument: Detaljan opis Programa izobrazbe 2019.

Što nakon završetka Programa izobrazbe?

Nakon završetka trogodišnjeg odnosno četverogodišnjeg programa, polaznici dobivaju certifikat/diplomu o uspješnom završetku Programa izdan od strane DOBRO instituta i akreditiran od Instituta Viktora Frankla iz Beča.

Ovisno o prethodnoj naobrazbi moguće je ostvariti status psihoterapeuta ili savjetodavnog psihoterapeuta, u skladu s važećim Zakonom o djelatnosti psihoterapije
(NN 64/18).

Kako se prijaviti?

Za prijavu i osiguranje mjesta za izobrazbu na DOBRO institutu potrebno je dostaviti vlastoručno potpisanu Prijavu u kojoj ćete ukratko napisati što Vas je motiviralo, odnosno koji su razlozi za upis Programa izobrazbe, životopis i presliku diplome.

Cijena

Godišnja cijena izobrazbe je 20.000 kn.

Platiti je moguće u cjelini ili mjesečno u 10 rata.

Za jednokratno plaćanje odobravamo popust od 10%.

Program započinje ujesen 2019. godine

0 predviđenih mjesta
Prijave su otvorene do popunjavanja predviđenog broja mjesta!

Dodatne informacije i prijava

Obratite nam se za sve dodatne informacije odnosno za prijavu na:

Kontakt e-mail: info@dobroinstitut.hr

Kontakt telefon: + 385 98 1659 363 

Kontakt osoba: Diana Benković

Prijaviti se možete i putem online obrasca:

    Želite li biti pravovremeno obaviješteni o seminarima, radionicama i drugim aktivnostima DOBRO instituta, prijavite se na DOBRO obavijesti!

    Prijava na DOBRO obavijesti