Logoterapijske karte osmišljene su prije svega kao pomoć logoterapeutima prilikom vođenja logoterapijskog razgovora. Osim logoterapeuta mogu ih koristiti i stručnjaci (psihoterapeuti) ostalih psihoterapijskih pravaca.

Ponekad nam se u logoterapijskom razgovoru s klijentima dogodi da razgovor zapne, da ne znamo koje bismo pitanje dalje postavili, da riječi nisu dovoljne te da do osobe nikako ne možemo prodrijeti. U tom trenutku metafore, slike i osobne asocijacije mogu biti od velike koristi. Uvijek kad pogledamo neku sliku odnosno fotografiju, kad istinski oslušnemo neku riječ, na nju ćemo reagirati asocijacijom i na taj način odškrinuti vrata unutarnjeg svijeta predodžbi i misli. Ponovo možemo sebe prepoznati i pronaći.

Logoterapeut pomaže čovjeku odgovoriti na pitanje: Na koji način se možemo pomaknuti s onu stranu patnje, krivnje, tragičnih događaja i udaraca sudbine, kako bismo iz tih situacija stvorili smisleno bivanje? Iz jedne životne situacije možemo ili rasti ili, baš suprotno, padati u bezdan očaja i besmisla. S obzirom da je čovjek biće koje odlučuje, zauzimanje stava u i prema određenoj situaciji put je prema rješenju i rastu. Korištenje metaforičkog načina razmišljanja posredan je put dolaska do rješenja.

Cilj ove radionice je prenijeti vještine i znanja o korištenju logoterapijskih karata. Nadamo se da će ovaj alat biti od koristi kako logoterapeutima, tako i ostalim terapeutima koji ih požele koristiti i o njima promišljati u sustvaranju smislenih i vedrinom ispunjenih života.

DATUM: 4. prosinca 2019. od 17:30 do 21:30 sati

MJESTO: VIDA perfecta, Gorjanska 26/1. kat, Zagreb


PREDAVAČI:

  • izv.prof.dr.sc. Vladimira Velički, logoterapeut
  • Vedrana Nucak, mag. cin., logoterapeut

CIJENA RADIONICE: 400,00 kn

Svi sudionici dobivaju potvrdnicu o sudjelovanju.

Informacije i prijave: +385 98 31 87 98 (Vedrana) ili elektroničkom poštom na adresu vedrana@vida.com.hr

Kotizaciju za sudjelovanje možete uplatiti na račun: HR3723400091110973058, VIDA perfecta.

Cijena kompleta logoterapijskih karata je 270,00 kn i mogu se naručiti tijekom održavanja radionice ili naknadno.
Rok isporuke je 14 dana od zaprimanja narudžbe.

Želite li biti pravovremeno obaviješteni o seminarima, radionicama i drugim aktivnostima DOBRO instituta, prijavite se na DOBRO obavijesti!