Kome je izobrazba namijenjena?

Program je osmišljen tako da može zadovoljiti potrebe stručnjaka iz različitih područja (liječnika, psihologa, socijalnih radnika, pedagoga, učitelja, odgojitelja, terapeuta), studenata diplomskoga studija, ali i ostalih zainteresiranih za osobni rast i razvoj, te je utemeljen na vrijednosno orijentiranim postavkama logoterapije.

Formalni uvjeti upisa: završen trogodišnji stručni ili sveučilišni studij

Dodatni uvjeti upisa: istinska zainteresiranost i mogućnost preuzimanja logoterapijskoga duha DOBRO instituta, koji je sazdan na autentičnom učenju i sjećanju na život i djelo Viktora Frankla, te dosljedno, dostojanstveno, odvažno i angažirano prenošenje takvoga duha drugima na dobro drugih i vlastito dobro.

Zašto upisati izobrazbu iz logoterapije u DOBRO institutu?

Vrsni znanstvenici DOBRO instituta jamstvo su izobrazbe na visokoj znanstvenoj razini!

Program izobrazbe iz logoterapije DOBRO instituta udovoljava odredbama Deklaracije o psihoterapiji iz Strasbourga, osobito u dijelu koji govori o izobrazbi: “Edukacija iz psihoterapije se obavlja na visokoj, kvalificiranoj i znanstvenoj razini.”

Budući da je logoterapija razgovor i rasprava u kojoj se  kritički sučeljavaju svjetonazorske koncepcije, prilikom koje se ulazi u smisao Logosa kao ishodišta i uporišta za prepoznavanje odgovornosti kao vrijednosti koja je sama po sebi preduvjet za sve ostale vrijednosti, a da pritom ne određuje njihov redoslijed, neophodno je logoterapeuta osposobiti u više znanstvenih područja (filozofija, antropologija, teologija, logika…).

DOBRO institut, kao i Program izobrazbe, posjeduje akreditaciju Instituta Viktora Frankla iz Beča, čime je zajamčena neophodna kvaliteta (www.viktorfrankl.org).

Predavači i suradnici

Prof.dr.sc. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

Izv.prof.dr.sc. Vladimira Velički, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Izv.prof.dr.sc. Damir Velički, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Doc.dr.sc. Irena Sever Globan, Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu

Dr.sc. Luka Maršić, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice u Zagrebu, Klinika za psihijatriju

Dr.sc. Boris Vidović, Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu

Osim navedenih predavača u izvođenju nastave sudjeluju domaći i strani gosti predavači, stručnjaci s različitih područja struke i znanosti.

Na koji način je organiziran Program izobrazbe na DOBRO institutu?

Program izobrazbe traje 3 (6 semestara) odnosno 4 godine (8 semestara).

Posljednja dva semestra predviđena su za supervizijski rad i logoterapijsku autobiografiju.

Godišnji program izobrazbe sadrži 10 modula koji se održavaju u petkom poslijepodne i subotom u predviđenom trajanju od 12 sati po modulu. Program izvode akademski stručnjaci i znanstvenici iz različitih područja koji su svoje kvalifikacije stekli na vrhunskim domaćim i stranim sveučilištima, institutima i ustanovama.

Program je dinamičan i interaktivan te se odvija u malim skupinama, a cijela generacija polaznika ograničena je na 30 osoba iz razloga posvećenosti svakomu
polazniku. Tijekom programa sudionici će steći znanja o logoterapiji Viktora Frankla te biti u mogućnosti primijeniti ih u razvoju osobnoga i profesionalnog života, usmjerenoga k razumijevanju i pronalasku smisla života.

Raspored izvođenja Programa izobrazbe za I. godinu – Osnove logoterapije

Nastava se odvija petkom i subotom u predviđenom trajanju od 12 sati po modulu (petkom u predvečernjim i večernjim terminima od 17:00 h do 21:00 h i subotom od 09:00 h do 17:00 h).

Raspored s datumima:

  • Modul 1: 27. i 28. rujna 2019. godine,
  • Modul 2: 25. i 26. listopada 2019. godine,
  • Modul 3: 29. i 30. studenog 2019. godine,
  • Modul 4: 20. i 21. prosinca 2019. godine,
  • Modul 5: 31. siječnja i 01. veljače 2020. godine,
  • Modul 6: 28. i 29. veljače 2020. godine,
  • Modul 7: 20. i 21. ožujka 2020. godine,
  • Modul 8: 24. i 25. travnja 2020. godine,
  • Modul 9: 29. i 30. svibnja 2020. godine i
  • Modul 10: 26. i 27. lipnja 2020. godine.

Iz organizacijskih razloga moguće su manje promjene rasporeda.

Mjesto održavanja nastave

Nastava će se izvoditi u prostorijama LINIGRA – privatne škole s pravom javnosti, Ulica Gjure Szaba 4, 10000 Zagreb.

Što nakon završetka Programa izobrazbe?

Nakon završenog trogodišnjeg programa Polaznik dobiva Certifikat o uspješnom završetku teorijskog dijela Programa izobrazbe, a nakon završenog četverogodišnjeg programa Polaznik dobiva Diplomu o uspješnom završetku cjelokupnog Programa izobrazbe iz logoterapije. Certifikat i Diplomu izdaje DOBRO Institut. DOBRO Institut, kao i Program izobrazbe akreditirani su od strane Instituta Viktora Frankla u Beču.

Ovisno o prethodnoj naobrazbi moguće je ostvariti status psihoterapeuta ili savjetodavnog terapeuta, u skladu s važećim Zakonom o djelatnosti psihoterapije
(NN 64/18).

Želite li biti pravovremeno obaviješteni o seminarima, radionicama i drugim aktivnostima DOBRO instituta, prijavite se na DOBRO obavijesti!

Prijava na DOBRO obavijesti