Poniznost

Objavljeno 24. ožujka 2020.

Važno je da logoterapeuti i psihoterapeuti ljudima upute riječ ohrabrenja i s njima podijele tjeskobu i svu bremenitost ovoga vremena. Ovo je možda i blagoslovljeni trenutak za naše obitelji koje uvelike žive u stresnim okolnostima. Možda će sada obitelj biti na okupu, zajedno. Trenutak je to da otkriju svu ljepotu i veličinu obiteljskog zajedništva, da razgovaraju, a osobito da se odvaže i Bogu (bili Ga svjesni ili ne) dragom se pomoliti. Današnji čovjek homo ludens, zaboravio je da on u biti ništa ne može znati ni o prvotnom djelatnom ni o svršenom uzroku, o Bogu, nego samo nešto o formalnom uzroku nekih stvari!

Zorno to vidimo preko ove današnje kuge, Corona virusa i snage same prirode koja nas je sve dovela u duboku neizvjesnost i izravni kontakt s istinskim pitanjem smisla, u biti što smo i što činimo! Koje su naše vrline, od kud ih crpimo i vidimo li snagu poslušnosti i usmjerenosti prema samom Bogu! Prema DOBRU!

Mi smo se samo pouzdali u ljudsku mudrost, a s njom se kao što smo svjedoci kroz naše živote ne može toga puno ozbiljno iskusiti i ništa stvarno i određeno dohvatiti!
Danas i u ovim danima koji su tu pred nama koristimo moć razuma, snagu vjere, i poniznost pred našim neznanjem!

I bit će DOBRO!

Podijelite objavu