Događanja2021-10-29T19:15:48+00:00

Događanja

Održana radionica: Logoterapijske asocijativne karte

20. studenoga 2019.|

Cilj ove radionice je prenijeti vještine i znanja o korištenju logoterapijskih karata.

Logoterapijske karte osmišljene su prije svega kao pomoć logoterapeutima prilikom vođenja logoterapijskog razgovora. Osim logoterapeuta mogu ih koristiti i stručnjaci (psihoterapeuti) ostalih psihoterapijskih pravaca.

Podsjećanje na održano predavanje: Logoterapijski pristup ovisnostima modernog doba

25. travnja 2019.|

Predavanje je održao dr.sc. Luka Maršić, filozof, antropolog, dušebrižnik i liječnik koji ureduje s ovisnicima Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu, na Klinici za psihijatriju.

Tematika ovisnosti danas je možda aktualnija nego ikad. Svjedoci smo nastajanja ovisnosti u vrlo ranoj dobi, počevši od dječje ovisnosti o raznovrsnim ekranima, internetu, kasnije ovisnosti mladih o alkoholu, drogama, kockanju. U predavanju je bilo riječi o uzrocima ovisnosti te o mogućnostima izlaska iz začaranoga kruga.

Podsjećanje na održano predavanje: Kako pronaći smisao? O logoterapiji Viktora Frankla

15. veljače 2019.|

Predavanje je održala izv.prof.dr.sc. Vladimira Velički s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jedna od predavačica DOBRO instituta.

Potraga za smislom života i samoga postojanja stara je koliko i čovjek sam, a u današnjim društvima obilja i blagostanja aktualnija nego ikad. U cijelosti ispunjena dvorana posvjedočila je tu aktualnost, a mi smo zahvalni svima prisutnima na predavanju, uz želju svakome da hrabro i odgovorno krene u neizvjesnu potragu za vlastitim smislom koji je osoban i jedinstven, prema skrovitu cilju i sa zadatkom koji jedino sam može izvršiti, jer jedincatost čovječja je neizbrisiva i nezamjenjiva.

Go to Top